W O2 po FL jest imbus 7mm na 100%. Sprawdziłem.
Silnik pracuje jak traktor, zapala się ASR OI
Zwiń
X
-
Silnik pracuje jak traktor, zapala się ASR OI
Witam forumowiczów,
Jest już kilka podobnych wątków ale nic konkretnego, może coś doradzicie. Dziwna sprawa. Zatankowałem dzisiaj na BP (gdzie indziej niż zwykle), dojechałem do pracy i ok. W drodze powrotnej silnik ewidentnie pracował za głośno, prawie jak traktor, poza tym zapala mi się kontrolka ASR. To wszystko w tym samym momencie. Nie jestem expertem ale czy ASR może mieć coś wspólnego z poprawną pracą silnika? Czy to może być spowodowane paliwem? Moja Octavka ma już nalatane sporo bo 350 tys, silnik 1.9 TDI, AGR, 2000r. Do tego wszystkiego jest słaba jak cholera. Mamy klimat zimowy, i być może coś padło ale co? Jutro podepnę ją w pracy do kompa i zobaczę co wyskoczyło.
Z góry dziękuję za sugestie,
-
-
Pablo_V, uzupełnij profil
Zamieszczone przez Pablo_VJutro podepnę ją w pracy do kompa i zobaczę co wyskoczyło->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Po wizycie u mechanika, okazało się że przyczyną wszystkich wymienionych objawów jest przestawiony kąt wyprzedzenia na pompie wtryskowej. Nie wiem jak się przestawił, być może pompa się kończy, być może któraś ze śrub się popuściła. Ogólnie zapłaciłem za ustawienie i podpięcie do kompa 100zł. Wszystko jest cacy, jeżeli objawy powrócą w najbliższym czasie to niestety czekają mnie wydatki w postaci nowej pompy. Może moja informacja pomoże innym w diagnozie przy podobnych objawach. Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Nie daj sie naciagnac na wymiane pompy.
Pompa wtryskowa w tych samochodach to szwabska konstrukcja nie do zabicia... i potrafi utzymywac swoje parametry po 500 - 600 tys przelotu.
Co innego przestawiacz kąta wtrysku... tak on sie moze popsuć.
PozdrawiamPrzemek
DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
80 B3 Limo 1.6 TD SB
Komentarz
-
Komentarz